سبد خرید ( 0 )

همکاری با
خانه مادر و کودک

اینستاگرام
امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آشنایی با هوش‌های 8 گانه

 

 

نظریه هوارد گاردنر درباره هوش های چندگانه

تصور غلطی در مورد هوش وجود دارد که یکی از این تصورات این است که هوش ثابت و غیر قابل تغییر است. این تصور غلط که تحقیقات هم آن را رد کرده است، بیان می دارد که هوش ما از بدو تولد تا زمان مرگ ثابت و یکسان باقی می ماند. تصور غلط دیگری هم که تحقیقات آن را تایید نکرده این است که فقط یک نوع هوش وجود دارد. اما هوارد گاردنر در نظریه اش به هشت نوع هوش اشاره می کند.

هوش زبانی

هوش منطقی-ریاضی

هوش فضایی

هوش بدنی- جنبشی

هوش موسیقی

هوش طبیعت گرا

هوش بین فردی

هوش درون فردی

 

انواع فعالیت هایی که کودکان به آن تمایل دارند، بیانگر هوش غالب آنهاست. بسیار مهم است که مربی با این نوع فعالیت ها که هر کودک در کلاس دوست دارد انجام دهد (صرف نظر از مدل آموزشی که مربی انتخاب کرده است) آشنا باشد و با کمک این دانش، مربی می تواند راهکارهای مبتنی بر هوش های چندگانه را برای کمک به یادگیری کودکان بکار گیرد.

 

 

1. هوش زبانی: باهوش در زبان

فردی که در زبان باهوش است، در بکارگیری کلمات بطور موثر چه شفاهی (مثل داستان گو، سخنران، سیاست مدار) و چه نوشتاری (مثل گفتن شعر، ویراستاری، روزنامه نگاری) ظرفیت بالایی دارد. تمرکز آموزش سنتی بیشتر بر این نوع هوش بوده است و انتظار بر این بوده است که کودکان اطلاعات را از طریق گوش کردن،خواندن، صحبت کردن و نوشتن جذب کنند.

2.هوش منطقی_ریاضی: باهوش در اعداد

فردی که در اعداد هوشمندی دارد، در استفاده از اعداد به طور موثر (ریاضی دان، ممیز مالیاتی یا آمارگر) و استدلال خوب (مثل یک دانشمند، برنامه نویس کامپیوتر یا منطق دان) ظرفیت و توانایی بالایی دارد. تاکید آموزش سنتی بر این نوع هوش نیز بوده است.

حقایق عددی، اصول عملی، مشاهده و آزمایش معمولا در روش های آموزشی این نوع هوش وجود دارد.

3.هوش فضایی: باهوش در تصایر

فردی که در تصاویر باهوش است، در درک دقیق دنیای دیداری-فضایی (مثل یک شکارچی، دیدبان، راهنما) و ایجاد تغییر مبتنی بر ادراکات (مثل یک دکوراسیون ساز، مخترع، معمار، هنرمند) توانایی بالایی دارد.

هوش فضایی شامل حساسیت به رنگ ها، خطوط، اشکال، ترکیب ها، فضا و روابط فی مابین این مولفه هاست. این نوع هوش نیازمند ظرفیت بالا در تصویرسازی و گرافیک برای ارائه ایده ها به صورت دیداری و فضایی است.

4.هوش بدنی-جنبشی: باهوش بدنی

فردی که از لحاظ بدنی باهوش است، در استفاده از کل بدنش برای ابراز عقاید و احساساتش (مثل یک هنرپیشه، پانتومیست، ورزشکار) و استفاده از دستهایش برای ایجاد تغییر در چیزها (مثل یک متخصص صنایع دستی، مجسمه ساز، سفالگر، مکانیک، جراح) تخصص و مهارت دارد.

هوش بدنی-جنبشی با حرکات فیزیکی و درک بدن مثل کرتکس حرکت مغز که حرکات بدن را کنترل می کند، رابطه دارد.

5.هوش موسیقی: باهوش در موسیقی

فردی که در موسیقی باهوش است، توانایی درک (مثل طرفدار موزیک)، تغییر شکل (مثل آهنگ ساز) و ابراز (اجرا کننده) آهنگ های موسیقی را دارد. هوش موسیقی مبتنی بر شناخت الگوهای صوتی مثل صداهای محیطی و حساسیت به آهنگ ها و شدت اصوات است.

 
 

6.هوش طبیعت گرا

فردی که از لحاظ طبیعی باهوش است، در درک دنیای گیاهان و حیوانات، توجه به ویژگی ها و طبقه بندی آنها، توانایی خاص و بالایی دارد. افراد باهوش طبیعت گرا توانایی مشاهده گری دارند. آنها توانایی خود را با کشف طبیعت و جمع آوری و مطالعه مجموعه ها، پرورش می دهند.

7.هوش بین فردی: هوش قومی

افرادی که هوش قومی بالایی دارند، در درک و ایجاد تمایز در خلق، نیت، انگیزه و احساس دیگران توانمندی بالایی دارند. افراد باهوش بین فردی، روابط و تعاملات فرد به فرد را کنترل می کنند.

8.هوش درون فردی: هوش خود

فردی که در خودشناسی باهوش است، دارای دانش مربوط به خود است و در انطباق دادن اعمال با آن دانش (خودشناسی) توانمند است. این هوش شامل داشتن تصویری دقیق از نقاط قوت و ضعف خود است. این هوش همچنین شامل آگاهی از خلقیات درونی، نیات، انگیزه ها، مزاج و امیال است. افراد باهوش درون فردی، دارای توانایی منضبط کردن خود، درک خود و عزت نفس می باشند.

 

 

براي کسب امتياز کليک کنيد

نشانی خانه مادر و کودک ایرانی

تهرانپارس ، بین فلکه دوم و سوم تهرانپارس ، خیابان 188 شرقی (شهید رحمانی) ،  پلاک 102

تلفن مشاوره ثبت نام  : 76703980

روزها و ساعات مراجعه :

شنبه تا چهارشنبه : 9 الی 18