4 بازی آسان و هدفمند برای کودک در خانه
بازی برای کودکان وسیله ای تلقی می شود تا کودک به وسیله بازی به آن چه دوست دارد بپردازد.کودک در بازی میتواند ویژگی هایی چون زمان و مکان را خودش انتخاب کند،قوانین بازی را خودش وضع کند و در پی این حق انتخاب ها احساس هویت و استقلال کند.در نتیجه بازی به کودک کمک میکند تا مسائل زندگی را آنطور که دوست دارد تجربه کند.
کودکان معمولا تا 3 سالگی به بازی هایی می پردازند که تکامل مهارت های حسی حرکتی آن هارا در پی دارد و در سنین بالاتر به بازی هایی علاقه مند می شوند که به رشد روابط اجتماعی آن ها کمک می کند.
بنابراین اهمیت بازی کردن و نوع بازی هایی که کودک انجام می دهد بر هیچکس پوشیده نیست.
طبق نظریه گروس که نخستین نظریه پرداز در این زمینه است ،او معتقد است بازی این فرصت را به کودک می دهد تا فعالیت بزرگسالان را تمرین کند و یا آلفرد آدلر که در کتاب نظریات کاربردی تربیت کودکان ،درباره بازی کودکان میگوید" هرگز نباید به بازی به عنوان روشی برای وقت کشی نگاه کرد" بنابراین بازی کودک باید هدفمند باشد!
در حال حاضر باتوجه به شرایطی که زندگی در آپارتمان ها ایجاب می کند اکنون چهار بازی هدفمند برای کودک در منزل و هدف هر یک از آن هارا بررسی می کنیم تا والدین بتوانند در منزل بازی هایی طراحی کنند که اولا هدفمند باشند ثانیا با شرایط آپارتمان نشینی و حال حاضر تطابق داشته باشند.
1)از جورچین ها و لگوهای بازی استفاده کنید(هدف: تقویت هوش فضایی کودک)
از کودک بخواهید با جورچین ها یا لگو ها اشکالی سه بعدی بسازند و یا از او راجع به اشکالی که ساخته سوال کنید که چه چیزی ساخته تا به شما توضیح دهد. این کار کودک را وادار به تفکر فضایی کرده و سعی میکند با لگو ها و خلاقیت خود چیزی ساخته وآن را به شما نشان دهد بنابراین درک کودک نسبت به محیط سه بعدی افزایش می یابد.
2)نقاشی چهره و کتاب های داستان(هدف :تقویت هوش هیجانی)
برای آشنایی کودک با احساسات مختلف نقاشی صورت چند آدمک را بکشید و از او بپرسید نقاشی شما خوشحال است یا ناراحت،خشمگین است یا ترسیده،از کودک سوال کنید که چه زمانی آدمک شما خوشحال است؟چه زمانی ناراحت است؟برای مثال آدمک ما وقتی به پارک برای بازی می رود خوشحال است و یا تصاویر کتاب داستان هارا به کودک نشان دهید و از او بخواهید برای عکس کتاب، داستانی برای شما تعریف کند با این کار کودک سعی میکند با دیدن تصاویر ذهنیت خود را راجع به خوشحال یا غمگین بودن و سایر احساسات شخصیت داستان به شما بگوید.
3)استفاده از چند ابزار با جنس های متفاوت(هدف: تقویت حس لامسه)
با استفاده از چند ابزار با جنس های متفاوت مثلا پنبه، شانه تخم مرغ، کاغذ ،حبوبات این اشیاء را در ظرف های متفاوت قرار داده و از کودک سوال کنید چیزی که در ظرف است نرم است یا سفت، زبر است یا لطیف و از کودک بخواهید چند شیئ سفت دیگر به شما نشان دهد و همینطور بقیه..با این کار کودک با جنس های مختلف آشنا میشود و همچنین به تقویت حس لامسه کودک نیز کمک می کند.
4)بازی چی کجا بود؟!(هدف:تقویت هوش بصری کودک )
در این بازی از کودک خود بخواهید ابتدا با دقت به تمام وسایل اتاق نگاه کند و جای همه وسایل را به خاطر بسپارد سپس اتاق را ترک کند و شما چیزی از وسایل اتاق را برداشته یا جا به جا کنید بعد ازاینکه کودک به اتاق برگشت از او بخواهید وسیله ای که جا به جا شده را پیدا کند و به نوبت این کاررا انجام دهید.این بازی به کودک کمک می کند تا تصاویر را به خوبی به خاطر بسپارد و به تقویت هوش بصری کودک کمک می کند.
برای تقویت سایر هوش های هشتگانه کودک خود
برای مشاهده بسته های هوشی شامل ده ها بازی هدفمند برای کودکان با گروه سنی های مختلف