کارگاه مادر و کودک - کلاس مادر و کودک - بهترین مهد کودک در شرق تهران - بهترین مهد کودک - مهد کودک در تهرانپارس - بهترین مهد کودک منطقه 4 - بهترین مهد - کلاس خلاقیت کودک - کلاس افزایش هوش کودک - کلاس هوش و خلاقیت برای کودکان - کلاس نقاشی خلاق برای کودکان
چرا در خانه مادر و کودک ایرانی تمامی دوره ها بر اساس بازی طراحی شده است؟
سازمان ملل متحد با اعلام بازی به عنوان حقی عام و لاینفک در دوران کودکی، بر اهمیت کلّی بازی در رشد طبیعی و یکپارچگی وجود کودکان تاکید کرده است.بازی تنها فعالیت محوری دوران کودکی است که کودکان در تمام مکان ها و تمام زمان ها، به آن می پردازند. کودکان نیازی ندارند تا بازی کردن را بیاموزند.بازی عملی خودانگیخته، لذت بخش، خودخواسته و بی نیاز به هدف است.
کودکان به وسیله ی بازی چیزی را یاد می گیرند که هیچ کس نمی تواند به آن ها بیاموزد.آن ها از طریق بازی، به کاوش و شناخت جهان واقعی فضا و زمان، اشیا، حیوانات، ساخت ها و انسان ها می پردازند. کودکان از طریق بازی به تبادل افکار و احساسات خود می پردازند.
در سن زیر 6 سال بچه ها مغزشان به شدت در فشار حاصل از رشد است. والدین با آموزش های زود هنگام ، کودک را دچار آشفتگی و تنش میکنند.
آهنگ رشد کودک از سن 3 تا 6 سالگی فقط نیاز به بازی در این دوران است.
بازی مهمترین نقش را در رشد کودک دارد.همه ما در زندگی مان هیچ کاری نمی کنیم جز بازی .
تمام زندگی انسان از تولد تا مرگ ، فقط یك بازی است . پرورش کودک بخشی از این بازی است . اگر بازی را بلد نباشیم و صحیح بازی نکنیم ، آسیب می بینیم .
بازی فشار رشدی را هدایت می کند و جهت می دهد، جلوی تخریب آن را می گیرد.
بازی فعالیتی است برای کسب شادی و لذت ، نه برای بدست آوردن نتیجه . یکی از بازی های مخربی که با ما شده و حالا ما با بچه هایمان انجام می دهیم ، بازی رسیدن به نتیجه است . ما از کودکی یاد گرفته ایم که هر کاری باید نتیجه ای داشته باشد.
اصولا در بازی و هر کاری به نتیجه فکر می کنیم ؛ در حالی که زندگی قرار نیست به جائی برسد .زندگی یك حرکت است . لذت بردن از فرآیند این حرکت مهم است نه رسیدن به جائی .
بازی برای رسیدن به نتیجه نیست . نتیجه در بطن آن حتماً هست اما در اصل بازی برای کسب احساس خوشایند است .
نظافت ، نظم ، تربیت و آموزش اگر بد بازی شوند باعث تخریب رشد کودک می شوند .
یك پنکه را فرض کنید که در حال چرخش است چون نیروی برق در آن جاری است ، می چرخد حال ما جلوی این چرخش را بگیریم ، چه اتفاقی می افتد ؟ می سوزد . چون نیروی برقی که در پنکه تبدیل به نیروی حرکتی می شد ، به نیروی حرارتی تبدیل شد و پنکه را سوزاند . برق پنکه را می توان قطع کرد و از سوختن آن جلوگیری کرد اما رشد کودک را نمی توانیم قطع کنیم .
وقتی جلوی رشد کودک را با آموزش زودهنگام می گیریم ، این نیرو برمی گردد و کودک را می سوزاند و بعد برچسب بیش فعالی و اوتیسم و ناهنجاری های رفتاری به او می زنیم.
اسباب بازی به نام حلقة هوش وجود دارد که یکی از مفید ترین اسباب بازی هاست ؛ یك مخروط و چند حلقه از بزرگ به کوچك روی آن قرار می گیرد .
طبق تحقیقی روی این وسیله انجام شده است ، بیش از یکصد تجربه برای کودک دارد .
اما والدین عجول و جوان و بی حوصله سعی در یاد دادن به کودک می کنند و با تمام دقت از اول سعی می کنند که کودکشان حلقه ها را به ترتیب در مخروط بگذارد . می دانید حاصل این یاد دادن چیست ؟
محروم کردن کودک از بیش از صد نوع تجربة خودش و کسب احساس خوشایند و رشد .
چون دوست داریم به نتیجه برسیم .حلقة هوش یك نتیجه دارد از بزرگ به کوچك چیدن ولی فرآیندش نیست . فرآیند آن برای کودک ممکن است حتی تا سه سال طول بکشد تا به نتیجه برسد و در بعضی موارد بعد از سه سال هم ممکن است کودک به نتیجة به ترتیب چیدن نرسد ؛ اما در فرآیند آن صدها تجربه کسب کند .
وقتی ما خودمان به کودک آموزش دهیم که حلقه ها را به ترتیب بچیند و بعد هم با افتخار او را تشویق کنیم و دست بزنیم ، کودک به توجه نیاز دارد بنابراین شرطی می شود ، تکرار می کند ، حفظ می کند و ممکن است تند و تند هم حلقه ها را بچیند و از بزرگتر ها به خصوص مهمان ها جلب توجه کند ولی حاصل آن چیست ؟ بازی مخرب و احساس ناخوشایند و شرطی شدن کودک . در صورتی که در ظاهر فکر می کنیم که او در حال رشد ذهنی است .
برخی از بزرگسالان برای پذیرفتنی کردن بازی کودکان آن را به صورت کار تعریف کرده اند. بسیاری از بزرگسالان، در اعمال فشارشان به کودکان برای موفق و پیروز شدن آنها و تسریع فرایند بزرگ شدن آنها، نمیتوانند تحمل کنند که کودکان وقت خود را با بازی هدر دهند. مبنای نگرش آنان چنین است که کودکان باید کاری را انجام دهند و به پایان برسانند یا آنکه در جهت هدفی که برای بزرگسالان پذیرفتنی است، تلاش کنند.
این مسائل همه به این دلیل است که ما فقط به نتیجه فکر کردیم و اجازه ندادیم کودک از فرآیند بازی لذت ببرد . به او یاد دادیم که فقط به نتیجه فکر کن!!!
پس بیاید برای کودکان مان در بازی رشد شان بهترین راهنما باشیم.