چگونه با بازی از کودک خود یک نابغه بسازیم؟!
امروزه والدین بسیار مشتاق اند که با راه هایی برای باهوش شدن کودکشان آشنا شوند.آن ها می خواهند که هر چه زودتر کودکشان مسیر رشد و تکامل را طی کرده و به آرزوهایی که والدینشان برای آن ها دارند برسند.
اما بهتر است فشار هارا از خود و کودک خود بردارید و اجازه دهید تا کودک خود به آرامی در مسیر رشدی خود قرار گیرد.انتظارات بیشتر از توان کودک ،فشار های بی جا به کودک،نه تنها باعث باهوش تر و موفق تر شدن کودک نمی شود بلکه منجر به سر خوردگی و عدم اعتماد به نفس در کودک می شود.
بنابراین برای اینکه از کودک خود یک نابغه بسازید در وهله اول اجازه دهید کودک در مسیر رشد ذهنی و جسمی طبیعی خود قرار گیرد و در وهله دوم این موضوع را در نظر بگیرید که کودک زیر 7 سال باید آموزش به طور غیر مستقیم را تجربه کند و برای اینکار نیاز به یک سری بازی های غیر مستقیم و دانش تخصصی آن است.اما چه بازی هایی؟!
1)سعی کنید کودک را در بازی های گروهی قرار دهید .بازی هایی مثل خاله بازی، بازی کردن کودک در نقش های مختلف به افزایش خلاقیت و قدرت تخیل کودک کمک زیادی می کند. در کنار آن کودک موقعیت های مختلف اجتماعی را تجربه کرده و مهارت های زندگی را می آموزد.بازی ها ی گروهی به افزایش توانایی هم فکری و هم دلی کودک کمک می کند.
در واقع کودکی نابغه خواهد شد که در کنار داشتن توانایی هوشی بالا ،مهارت ها و روابط اجتماعی و اعتماد بنفس خوبی برای عرضه قابلیت هایش داشته باشد.کودک یا حتی بزرگسالی که توانایی ارتباط جمعی را نداشته باشد ،هرچند ذهنی خلاق و قابلیت های هوشی بالایی داشته باشد، امکان عرضه آن و در نهایت تقویت آن را نخواهد داشت.
2)بازی های مارپیچ و ماز که به مهارت حل مسئله کودک کمک بسیاری می کند.کودک تلاش می کند تا بهترین مسیر را از راه های مارپیچ پیدا کرده و به مقصد برسد.همچنین به تقویت جهت یابی و تجسم فضایی کودک کمک می کند. بازی های ماز و مارپیج برای گروه سنی های مختلف متفاوت است.این بازی ها به تقویت مهارت های دیداری کودکان نیز کمک می کند و ذهن کودک را برای حل مسئله به چالش می کشد.
3)در کنار هربازی یک سری بازی های حرکتی نیز برای کودک قرا دهید حتی اگرکودک را در کلاس های آموزشی ثبت نام می کنید سعی کنید کلاس هایی را انتخاب کنید که بازی های حرکتی در کنار سایر بازی ها قرار داشته باشد بااین کار در کنار سایر آموزش ها ،به رشد مهارت ها ی جسمی و حرکتی کودک نیزکمک شده. بنابراین همواره بازی ها ی نشستی و بازی های فکری که کودک معمولا یک جا نشسته و تحرکتی ندارد باید در کنار بازی های حرکتی قرار بگیرد.
4)بسته های بازی را برای کودک انتخاب کنید که با آن ها بتوان چند بازی مختلف با کودک انجام داد به این معنا که بازی که انتخاب می کنید یک بازی تک بعدی نباشد بتوان با آن چند بازی دیگر نیز طراحی و اجرا کرد.ایده برای بازی جدید با اسباب بازی هایی که کودک قبلا هم با آن ها آشنا بوده به تقویت هوش خلاق کودک کمک می کند .
در این راستا مجموعه مادر و کودک ایرانی بسته هایی را برای کودکان از 7ماه تا 6 سال طراحی کردند که شامل 16 بسته بازی فکری، به تفکیک گروه سنی،برای تقویت هوش و خلاقیت و ایجاد تعامل بیشتر بین کودک و والدین باشد. تا مادران و پدران بتوانند با استفاده از راهنما و پشتیبانی که بسته های آموزشی دارند از یک بازی چند فعالیت مختلف استخراج کرده و به راحتی و درمنزل نیاز کودک خود را برای تقویت هوش اش تامین کنند.
بنابراین برای داشتن کودک نابغه نیاز به انجام کارهای شگفت انگیز و سختی برای کودک نیست کافیست به کودک اجازه دهید آموزش هایی که برای گروه سنی خودش است را در غالب بازی آموزش دیده و بدون هیچ آموزش مستقیم ودشواری، کم کم مراحل رشدی خود را طی کند
برای افزایش هوش و خلاقیت کودک و اطلاع از بسته های آموزشی ما
برای مشاهده بسته های هوش شامل ده ها بازی خلاقیتی و هوشی برای کودکان