-
ويژه : مادران و پدران
-
تعداد جلسات : يک جلسه 2 ساعته
-
اجرای کارگاه توسط : دکتر داوود هزاره ای ، دکترای روانشناسی بالينی از دانشگاه تربيت مدرس و مشاور و درمانگر ارشد کلينيک دانشگاه تهران
-
هدف و ویژگی دوره :
-
ضرورت تربیت جنسی
-
به وجود آوردن شرایط مناسب برای رشد سالم جنسی
-
آموزش تفاوت های جنسی
-
هویت جنسی و نقش آموزی جنسی
-
مراحل رشد جنسی کودکان
-
آموزش حرمت تن
-
شناخت و انتظار درست از هویت جنسی
-
پیشگیری از انحرافات جنسی و ایجاد زمینه پاک دامنی در جامعه
-
آماده ساختن دختر و پسر برای زندگی سالم خانوادگی
-
پی بردن کودک به مسائل جنسی
-
پاسخ به سوالات جنسی تا 5 سالگی
-
پاسخ به سوالات جنسی از 6 تا 9 سالگی
-
پاسخ به سوالات جنسی از 9 تا 13 سالگی
تعريف کلی دوره :
تربیت جنسی ، فراهم آوردن زمینه رشد غریزه جنسی به گونه ای است که همراه با استفاده لازم از این غریزه، از انحراف ها و لغزش های جنسی نیز پیش گیری شود.
خانواده ، اولین و کوچکترین و در عین حال مهم ترین نهاد تربیتی است. در این نهاد است که کودک آداب معاشرت، و قوانین زندگی اجتماعی، مهارتهای زندگی و سنت را میآموزد. در این میان والدین به عنوان نخستین آموزگاران زندگی باید در آموزش مسائل تربیتی و از جمله مسائل جنسی به کودکان دقت لازم را بنمایند.
اغلب خانواده ها تصور میکنند که آموزش جنسی به کودکان مسأله ای است که کودک به مرور زمان، خود میآموزد ولی این تصور غلطی است. خانواده ها باید در این زمینه مطالعات کافی را انجام دهند و با مراجعه به مراکز مشاوره و نهادهای تربیتی معلومات خود را بالاتر برند. روابط بین اعضاء خانواده و از همه مهمتر رابطهی سالم و صحیح بین پدر و ماد میتواند در اولین مرحله کمک شایانی به تربیت کودکان کند.
پدر و مادر باید محیط خانه را به محیطی سالم و امن و محیطی پر از دوستی، محبت، عشق و احترام متقابل به یکدیگر تبدیل کنند تا کودکان نیز از آنان زندگی کردن را بیاموزند. والدین باید به این نکته توجه کنند که کودکان در آینده رفتارهای پدر و مادر خود را تقلید خواهند کرد بنابراین آنان مانند معلمی مهربان باید کودکان را برای زندگی پرورش دهند.
به همین دلیل وجود رابطه سالم و فعال بین والدین، به انجام رساندن صحیح وظایف اجتماعی و آگاه بودن به شیوه های صحیح تربیتی و آموزش مهارتهای زندگی، میتوانند والدین را در تربیت صحیح کودکان کمک رسانند.
والدین باید بتوانند در مسائل تربیتی به کودکان خود مشاوره دهند، تا کودکان در نتیجهی عدم آگاهی والدین به تصمیمات شتاب زده دست نزنند، ما در این مختصر به نکاتی در باره ی خانواده و نقش آن در تربیت کودکان میپردازیم.