-
ويژه : مادران و پدران
-
تعداد جلسات : يک جلسه 2 ساعته
-
اجرای کارگاه توسط : دکتر داوود هزاره ای ، دکترای روانشناسی بالينی از دانشگاه تربيت مدرس و مشاور و درمانگر ارشد کلينيک دانشگاه تهران
-
هدف و ویژگی دوره :
-
آموزش تکنیک های ایجاد رفتار مطلوب در کودکان ،
-
آموزش روش های صحیح تشویق و پاداش کودکان و قانون گذاری برای کودکان ،
-
آموزش تکنیکهای بازی کردن با کودک ، شنیدن حرفهای کودک ، مرزگذاری ، اطاعت از قوانین ، بی اعتنایی ، تنبیه ، جبران، تذکر، محروم سازی
-
آموزش تکنيک مسئوليت پذير کردن کودک
-
بررسی علل بروز و فنون مقابله با مشکلات رفتاری در کودکان
تعريف کلی دوره :
مهارت فرزندپروری
برای بزرگ کردن کودکان، ما به يک نظام انضباطي نياز داريم که بتوانيم قاطعانه به کار ببريم . اين نظام همان اصول فرزندپروی است.
مهارت های لازم برای والدين است که چگونه فرزندان خود را در دوران کودکی تربيت کنند تا آنان، علاوه بر احساس خوب و مثبتی که نسبت به خودشان پيدا می کنند، به کمال رشدی نيز برسند.
فرزند پروری مهارتی است که باید آن را یاد گرفت. همانطور که خیلی از مهارتهای دیگر را تمرین میکنیم و یاد میگیریم این را هم باید یاد بگیریم.
در گذشته مادران و پدران اغلب از تنبیه و سرزنش استفاده می کردند . آنها این روش تربیتی را از والدین خود به ارث برده اند و به فرزندان منتقل کرده اند و این روش ادامه يافته است ، زیرا در هیچ کلاس درسی به طور رسمی و فراگیر روشهای درست و صحیح فرزند پروری آموزش داده نشده است.
امروزه هیچ پدر و مادری وجود ندارد که در زمینه رفتار با کودک خود با مشکل مواجه نشده باشد، تربیت فرزندان وظیفه دشواری است که تقریبا به درازای عمر ادامه دارد.
بیشک همه ما دوست داریم پدر و مادر شایستهای باشیم. متاسفانه اکثر والدین بدون آموزش و آمادگی لازم در مسیر تربیت فرزندان گام مینهند و معمولا از طریق آزمون و خطا، دانش و مهارتهای فرزندپروری را کسب میکنند.
مادران و پدران ما بچهدار میشوند در حالی که مهارتهای فرزندپروری را یاد نگرفتهاند.
گاهی اوقات کودکان رفتارهای نامناسبی انجام میدهند که معمولا والدین نمیدانند در مقابل اینگونه رفتارها چه عکسالعملی داشته باشند.
ما باید بدانیم در ۳۰ سال آینده می خواهیم چه بچهای داشته باشیم و امروز برای این هدف چه باید کنیم. و باید راهکارهایی را به مادران بیاموزیم که اگر قرار است بچه مطمئن و مسئولیت پذیر وارد جامعه شود اکنون چگونه تشويقش کنند ، چگونه تنبیه اش کنند، چقدر برایش وقت بگذارند و چقدر نیازهایش را برآورده کنند.
همانطور که روشن است علاوه بر عوامل ارثی و ژنتیکی، عوامل محیطی نیز در شکلگیری شخصیت انسان تاثیر دارد. بنابراین محیطی که کودک در آن رشد میکند و نحوه رفتار والدین در نوع رفتار و روح و روان او تاثیر میگذارد و ریشه بسیاری از افسردگیها، اضطراب و وسواس مربوط به دوران کودکی افراد میباشد.
با آموزش مهارت فرزند پروری به والدين ، ميتوان کودکان را جهت مقابله و سازگاری با تنشها و مشکلات آسیب زننده به زندگی توانمند نمود و این مهارت میتواند منجر به توانایی مقابله با استرسهای روزانه زندگی ، تطابق و سازگاری بهتر ، زندگی شادتر و سالمتر در کودکان و نوجوانان گردد.
برای داشتن یک جامعه سالم باید علاوه بر سلامت جسم به سلامت روان هم توجه نمود.
این وظیفه مهم در درجه اول بر عهده پدران و مادران یک جامعه سالم است تا نسلی سالم را پرورش دهند.